Behandelingen-oud2017-11-13T11:13:00+00:00

De beste behandeling voor een gezond lijf en tevreden geest

Zowel volwassenen als kinderen zijn van harte welkom in mijn praktijk. Na een intakegesprek kiezen wij samen wat voor jou de beste behandeling is. Ik bied een complementaire geneeswijze aan. Dat betekent dat wij kiezen of combineren:

Intake & behandelplan

Tijdens onze eerste afspraak doen wij een intake, waarbij ik gegevens van jou noteer en een kort onderzoek doe om een goed beeld te krijgen bij je klachten. Deze intake duurt ca. 90 minuten.

Op basis van de intake bepalen wij samen welke behandeling voor jou de juiste is en of je mogelijk behandelmethoden kunt combineren voor het beste resultaat. Ik leg je uit wat de verschillende behandelingen inhouden. Uiteraard beslis jij wat je wel en niet wilt. Jouw inzet voor genezing is immers net zo belangrijk als mijn behandeling.
Mijn ervaring is dat balans in leven, werk, beweging en voeding essentieel zijn voor een gezond lichaam. Daarin zal ik je dus ook zeker adviseren.

Als ik merk dat aanvullende informatie uit de reguliere geneeskunde nodig is, zal ik niet aarzelen dat op te vragen. Dat kan een bloedonderzoek zijn of ik kan je vragen of ik contact met je huisarts mag opnemen voor extra informatie.

Mocht ik merken dat jij specifieke behandeling nodig hebt die ik je niet kan bieden, dan zal ik je doorverwijzen naar een van mijn collega’s in de gezondheidszorg.

Daarna volgen de behandelingen zoals wij afgesproken hebben. De frequentie van de behandelingen is meestal wekelijks, maar dat kan ook afwijken na gezamenlijk overleg.

Ik wil graag een afspraak maken
@Hannah Gezondheidspraktijk

Hieronder wat meer informatie over de behandelmethoden die ik gebruik. Tijdens het intakegesprek zal ik je uitgebreid informeren over de gekozen behandeling en kun je vragen stellen.

Reflexzonetherapie & zwangerschaps-reflexzonetherapie

Reflexzonetherapie gaat er vanuit dat op handen en voeten gebieden (reflexzones) liggen die corressponderen met de organen, klieren en andere delen van het lichaam. Blokkades in die gebieden kunnen door drukmassage opgeheven worden, zodat het lichaam weer in balans kan komen. Deze veilige, holistische behandeling activeert het zelfgenezende vermogen van het lichaam. Ook heel geschikt voor zwangeren.
Meer informatie over reflexzonetherapie.

Voetreflexbehandeling-Scheveningen @Hannah Gezondheidspraktijk

Prognosmeting

Prognosmeting is een innovatieve combinatie van 5000 jaar oude Chinese wijsheid, gebaseerd op de energiestromingen in de meridianen en Westerse hightech computertechnologie, gebaseerd op wetenschappelijke feiten en praktijkervaring. Met behulp van Prognos wordt vastgesteld welke verstoringen in het lichaam aanwezig zijn en waardoor die zijn ontstaan. Zo wordt oorzaak van de klachten behandeld en niet alleen de symptomen. Het uiteindelijke doel is evenwichtsherstel van lichaam en geest.
Meer informatie over de Prognosmeting.

Prognosmeting-Den-Haag

Bewustzijnscoaching

Tijdens mijn behandelingen merk ik soms dingen op aan mijn cliënten. Ik ben van mening dat je elke dag weer de keuze hebt hoe je omgaat met wat je tegenkomt in je leven. Bewustwording is voor mij belangrijk en dat probeer ik uit te dragen in mijn praktijk. Pas als je je bewust bent van hoe je de dingen doet en hoe je met dingen omgaat, dan kun je dat veranderen. Want als je hetzelfde blijft doen, blijf je hetzelfde resultaat krijgen…. Bij deze complementaire aanpak werken wij niet alleen aan symptoombestrijding, maar gaan wij stap voor stap op zoek naar de oorzaak.

Darmonderzoek/oligotherapie

Bij darmonderzoek/oligotherapie wordt uitgezocht, mogelijk met een ontlastingsonderzoek, wat de oorzaak van je buik- of darmklachten is. Vervolgens wordt een behandelplan opgesteld met voedingsadviezen en/of inname van voedingssupplementen. Regelmatig wordt gecheckt of het gewenste resultaat gehaald wordt of dat er aanpassing nodig is.

Voedings- & supplementenadvies

Soms kan een tekort of overvloed aan bepaalde voeding of bouwstoffen klachten veroorzaken. Wij overleggen dan een aangepast voedingspatroon of mogelijk supplementen die kunnen bijdragen aan het herstel van het lichaam. Gezonde voeding en bewust omgaan met de bouwstoffen die je lichaam nodig heeft, zorgt er vrijwel altijd voor dat je je beter voelt!

Craniosacraal behandelingen

Craniosacraal behandelingen is een zachte behandelmethode, ook heel geschikt voor kinderen en babies, waarbij met zachte manule handelingen invloed wordt uitgeoefend op het bindweefsel, vliezen of schedelbotten. Dit heeft een ontspannende werking, waardoor blokkades opgeheven kunnen worden die voor diverse klachten zorgen. Organen, spieren, het ruggemerg, maar ook veel andere lichaamsfuncties hebben baat bij craniosacraal therapie.

Hannah-gezondheidspraktijk-wandelcoaching

Wandelcoaching

Soms is het prettig om met de wind in je haren door de duinen en over het strand te lopen en te praten over en reflecteren op wat je bezig houdt. Ik bied ook wandelcoaching aan. Lees er meer over.

@HANNAH-GEZONDHEIDSPRAKTIJK-1
Hannah – Jouw puzzelstukje naar gezond worden & blijven